Sport från förr

Nostalgimatchen MSK-Dottevik, har inte det exakta datumet men tidigt i December 95

Försnack: MSK hade ett ungt hungrigt lag med spelare mellan 16-25 år, siktade på att vinna serien. Spelade offfensiv innebandy med allt framåt, en jäkla lagsammanhållning och legendariska Loket som tränare.

DIF gjorde sin första säsong om inte jag minns helt galet, hade ett bra lag med blandning av ungt och rutin. Ja så mycket rutin man kunde ha 95 när sporten var ung.

Det var omgång 9 och seriefinal, MSK låg 2:a och var tvunget att gå för seger för att hänga på.

Laguppställning MSK:
Målvakt: Roger Nilsson
Backar: Andreas Karlsson(Fjällman nu för tiden) - Pär "i byn" Johansson
              Lasse  Forsberg - Jonas Gustafsson

Första Kedja: Henrik Lundberg - Calle Nilsson, center haha,- Peter Andersson

Andra Kedja: Tomas "Sacha" Andersson - Markus Rehn - Anders Gustafsson

Reserver: Niklas Högefjord(Målis),Mattias Evaldsson forward,Carl Söderqvist back, Ola "Huusko" Andersson forward

Jag minns vissa matcher mer än andra, denna minns jag nästan från start till mål, lite sjukt men vafasen. Faktan är nedskriven i mina runböcker, hehe.

Första perioden: Trevande tillknäppt i första. Efter 15.55 kommer en utvisning, föga överraskande Anders Gustafsson. Efter 17.16 gör MSK 1-0 genom PA, minns inte målet, en typisk PA fösare kanske??

Andra Perioden: MAtchen tar inte fart, MSK spelar riktigt bra försvarsspel men kvitteringen kommer 29.15 genom J-E Eriksen och på den tiden var MSK världsmästare på att släppa in mål i klump så 1-2 kom efter 29.30 Patrik Lidh, kanske en klassisk svepare, ja minns inte målet. Och nu går matchen in i klassiskt MSK Rock´n Roll stadie, det innebar att alla skulle fram och göra mål i varje läge. 30.18 kommer 2-2 Calle Nilsson givetvis framspelad av  PA.
34.49 kommer 2-3 Christer Olsson, perioden avslutas med ett Power Play mål genom Henrik Lundberg framspelning Calle.

Tredje perioden: Jag minns att vi va sjukt laddade inför sista, men vilken öppning, klassiskt MSK ras-
42.35 3-4 Freddie Paulin
43.07 3-5 Mattias Gustafsson
43.16 3-6 Tomas Olsson
Helt sanslöst 3 mål på 40 sekunder, jag minns att 2 av dom borde jag tagit.
Efter 45 minuter får DIF friläge, tror det var Burman, jag chansar och kastar mig med benen före och räddar. Bollen går ut till Mackan Rehn som går bakom Difs bur och spelar ursnyggt fram Henka Lundberg 4-6 45.19.
48.20 Bollen bak till Pär J som sätter dragskottet i högerkrysset från mittlinjen
50.41 osannolik kvittering, Pär J får bollen på egen planhalva, kliver till mittlinjen, hela DIF samlat, Pär drar in dragskottet i samma kryss, stolpe in

Sista 10 min böljar spelet och chanserna avlöser varandra. I näst sista minuten kommer Calle på högerkanten, vet inte vad han gjorde där, har väl tillbringat typ 5 minuter av hela karriären på den kanten. Kommer 1 mot 1 mot Lidh, försöker sig på ett skott som Lidh blockerar men bollen kommer tillbaks mot Calle som på nåt vis får på en kanonträff på helvolley, smack upp i nättaket, vild MSK glädje 58.41. MSK krigar våldsamt sista minuten, minns ett DIF frislag på slutet, långt pet och direktskott, jag chansar tidigt och skottet går i masken

Segerfesten var rejäl, tror vi var på Borggatan, hos Anna E och Jessica L. Sen var vi Dickens Kungar på kvällen. Vi som kom in iaf.

Någon Difare som minns erat lag i stora drag?

Av alla matcher jag gjort i karriären ( skulle tippa på att jag gjort uppemot 1000 matcher med alla tr.matcher,cupmatcher seriematcher, ungdomsmatcher medräknade) så är detta den absolut grymmaste, vilken glädje. Lägg till det jag glömt om matchen genom kommentarer.