Inge nät

Blir lugnt med bloggandet nu under ett par veckor, bor i friggeboden ute hos farsan under några veckor och de är dåligt med internet där.

Måste säga att jag har rätt bra dagar faktiskt, klipper lite gräs på Mangvalla, ligger i solen en del med en bok, en rejäl mountainbike tur om dagen som avslutas med utedusch i älvvatten, skapligt manligt. Kikar lite på SÖderling och Federers matcher i Wimbledon, de möts förövrigt på måndag och då är det bara Federer kvar i turneringen efter den matchen. Lite tidningsjobb mellan varven, imorgon blir det heldag, en och annan Nogger förtäres. Så ser de ut.

Sista vårmatchen igår, skön 3-1 seger hemma mot Ås, i första halvlek spela vi faktiskt riktigt jäkla bra emellanåt. Nu blir det skön vila i 3 veckor.

Surt för U 21 grabbarna igår, finns en del klass spelare i laget, vore ju småkul å se dom i A landslaget framöver men Henke går väl före Berg osv osv osv, härligt med Lagerbäck som förbundskapten.

Nej nu drar jag till Soterud som är badplatsen jag helst besöker. Bye bye

Nu så

Är sommarn på väg, lite försenad.

Matchen i torsdags... herregud, har aldrig varit med om maken, 1-7 mot Gillberga. Precis allt gick fel. Man förstod vartåt de barkade när man lyckades vända en kaffekopp över sig efter 1 minut av matchen hehe. Bara å glömma.

Midsommararrangemanget på hembygdsgårn i Mangskog gick jäkligt bra men man va tämligen färdig vid halv fyra lördag em när allt va ihop plockat så de blev lugnt resten av helgen, spik nykter hela midsommar.

Wimbledon drar igång idag, lite perry. Söderlings kan ju gå långt men jag tror inte han får någon jätte enkel match i första omgången, Gilles Muller har en jäkla serve.

Nej nu ska jag bege mig ut i solen. CIAO

1 blev 2

De blev inte en Jönson som la skridskorna på hyllan utan det blev två, Kenny va grymt bra förra säsongen och Rögle kmr bli höstens stryklag utan Kenny och bröderna Abbott. Tungt avbräck för SVeriges OS landslag, att ersätta Kenny med något som va tänkt sitta på bänken kan bli kännbart. Eller så gör Bengt-Åke en Lagerbäck å får för sig att Jan Sandström håller i OS på samma vis som Lagerbäck tror att sidleds Danne håller mot dom stora grabbarna och likt Lagerbäck försvinner i gruppspelet.

Gillberga borta ikväll, vore gött med 3 pinnar.

Lite upp till bevis för AF ikväll, John J, Oskar R, Tofiqh, Adam och Wester är med i elvan som möter Årjäng hemma, de ska dom plocka.

Hoppas det regnar över idag så de blir någotsånär imorgon.

Blir en nykter midsommarafton för min del.

Nej dax för frukost

Tja

Va ett tag sen, en helg med lite jobb å magsjuka. Inte mycka å orda om alltså hehe.

Midsommar på gång, har vi koll på allt inför firandet på hembygdsgårn mm, de spörs. De löser sig, brukar göra de när Kjella är med och håller i trådarna.

Sveriges premiärmatch i U 21 EM gav  hopp inför framtiden, 2 skapligt snygga långskott i matchen, ett åt vardera håll men Vitrysslands mål va snuskigt snyggt, herrejösses.

AF gick på en tung mina ikväll, stryk 1-0 mot Immetorp borta och Pinto utvisad aj, aj. I våran serie slog Klässbol Jössefors med 2-0. Skaplig överraskning men misstänker att de är svårt för JIK när de inte får ligga å kontra sen är de nog på hemmaplan dom tar poäng men Klässbol kmr definitivt plocka en del poäng om dom har ordinarie lag.

Vi har Gillberga borta på torsdag, lurig match. Orolig för den matchen.

Verkar bli pissväder på midsommar, surt. Eventuellt högtryck på ingång om en vecka, mottages tacksamt!!

Nej nu ska jag läsa vidare innan sovdax, spännande spännande

Blaskigt

Väder tycker jag, snart lite värme om jag får be.

Hade en osannolik tur med vädret igår iaf, regnade precis hela vägen dit och hem men väl på plats i Göteborg höll de uppe. Sverige gick från bedrövligt till godkänt, faktiskt riktigt bra stundtals i andra.
De va icke lugnt på bussen iaf, inge dåligt rövargäng Peter Berntsson dragit med, jösses. Själv va jag spik nykter.

Idag va de dax för den upphaussade studenten, det har festats i...., ja sen typ augusti tycker jag det verkat som. Klart de är stort å gå ur gymnasiet men aaa mmm ändå liksom.

Kommer ihåg min egen studentdag, jag tyckte inte 2,8 i medel på 3 årig gymnasie utbildning va nå speciellt å fira men de va väl lite släkt hemma å gratulerade å klart det va nice å sluta skolan, till skillnad från dagens firande så hade vi typ 3 studentfester !balen inräknat kanske. Visst va de många som drack hela sista veckan men hur pigga va dom på balen då... sådär. Jag å bästa polaren från gymnasietiden Jonas Bergström dominerade balen fullständigt å efterfesten när vi söp ned Göran Bredberg ska icke glömmas.

Jag satsade ju givetvis på fotbollen å minns att jag stod i mål på en DM match mot Säffle dagen innan studenten, en av anledningarna att jag va bra lugn under veckan. Sen drog jag till Västerås och började jobba 3 dagar efter studenten så de va full fart, lägg därtill att man va mer än måttligt nykär så kan ni förstå att studentveckorna flög iväg.
Mina usla gymnasiebetyg berodde på total avsaknad av studieengagemang, jag gilla idrott och gick helt enkelt in för de.
Problemet va väl att jag hade sanslöst lätt för mig i skolan och behövde väl i princip aldrig plugga nå speciellt de första 9 åren men på Solberga tog de tvärstopp. Shit happens, fast klart man ångrar att man inte gick in för studierna.
Men ingen idé att grubbla över gårdagen för då är de stor chans man missar morgondagen!

Blir lugnt resten av veckan bortsett från lite frilansjobb på AN, en match fredag och lördag. Räknar med att jag får rapportera om hemmavinster för Älgå å AF.

Hej hej

Jora

Våran hemmastatistik är inte fy skam, 3-0 hemma mot Klässbol betyder 20-2 hittills på Mangvalla, gäller bara å få till de borta nu oxå. Vi borde gjort minst 6-7 mål, jäklar va lägen vi hade!!

Laddar för en tripp till Göteborg imorgon, SVerige-Malta på schemat, kan man hoppas på en svensk seger tro hehe?

Annars så händer de inte så värst mycke kul, de snurrar på som vanligt.

Måste skriva några rader om våran nya spelare som dök upp förra veckan, riktigt skaplig, ha spelat div 3 i Danmark för några år sedan. På tredje träningen går hälsenan, riktigt tråkigt. Opererad idag, men han sikta på nästa säsong!

Tänk om man kunde vakna å de stod på text tv att Glenn Strömberg är klar som ny förbundskapten, ingen dålig önskedröm!!

Detroit har chansen å spela hem Stanley Cup i natt igen, skulle i så fall betyda 5 gången för Tomas Holmström, va inte lätt å förutspå när han visade sig i Lule första gångerna. Säger bara att jäklar va långt man kan nå på å verkligen göra sin grej! Han har inte någon skridskoåkning å tala om, ingen värre teknink, skottet är sådär men vilken fighter!! Helt grym!

AF b lag med Ola Ljung å Daniel Wester loosade mot Örnen med 4-3 ikväll, fattar ingenting jag. Detta är ju dom största framtidslöftena vi har i väst.

Nej nu ska jag dyka under täcket.

Tror Detroit loosar med 4-3 ikväll, kanske sudden,  Zzzzzzzzzzzzzzzzzz

Lite tråkigt

Just nu känns de som vi får uppleva fotbolls vm 2010 utan Sverige, jag ha önskat ny förbundskapten så länge och för tillfället är önska d´fruktansvärt stor hehe. Men ärligt, Daniel Andersson från start. Uuuuh de finns ju 200 svenska fotbollsspelare som är bättre!

Stryk mot serieledande Töcksfors med 1-0, längesen jag var så nöjd efter en förlustmatch, vi gjorde allt rätt utom å sätta dit våra klara lägen men vi gav dom en riktig fight.

Tidningsjobb å brorsans 40 årskalas ha stått på schemat under helgen, halvt utmattad nu ikväll måste jag säga, hann fan inte rösta idag mellan folkrace å fotbollsträning å övrigt skrivande. Tror kanske inte min röst ändrat så mycke iofs hehe,

Kalaset va nice trots svenskt debacle och typ minusgrader igårkväll.

Nej nu ska jag läsa lite i boken Brunskog förr och nu, intressant vet ni!

Hörs snart

AF

Ja då fortsätter vi diskussionen om stans flaggskepp vad gäller fotboll, när IFK Arvika och Arvika FK gick ihop och bildade AF år 88 så spelade man alltså i div 3, nu drygt 20 år senare är man i div 4 trots mångder av ungdomslag och 4 miljoner i omsättning i klubben. Alltså inte tidernas mest lyckade sammanslagning, vad gäller resultatmässiga framgångar iaf.

De fanns ju en del unika spelare på 80 talet som va jäkligt bra men inte ville spela på högre nivå än div 3, där hade man ju lite flyt jämfört med dagens läge då riktigt duktiga västspelare lockas vidare från till United och Degerfors.


Sen kan man konstatera att varje gång Arvika haft ett div 3 lag så har man haft en klassmålvakt i kassen och det har man inte i nuläget, Hjalmarsson är himla duktig men inte i samma nivå som Kirre och Hogge. När AFK var som bäst var det väl Tony Eskilsson och Sprek som stred mellan stolparna, 2 resliga duktiga målvakter. Sprek fortsatte förrseten sin karriär i MSK.


Ökat samarbete med övriga västklubbar vore nog inte fel, bjud in västtalanger till provträning i AF, 2-3 från varje lag, givetvis inte samtidigt utan under olika delar av säsongen.


Personligen tror jag inte träningen inne i konstgräshallen är enbart positiv, blir ju lite "dutt" fotboll. Hade ju varit skillnad med en fullstor konstgräsplan vilket vi förmodligen ser på Lingonvallens yta inom 5 år, eller??


Men oavsett så tror jag de saknas lite gristräning, det ska va årets bästa dag när det är dax att kliva in på en gräsplan i April, nu tror jag nästan en dålig gräsplan känns pissigt för dessa spelare.

ATt enbart lägga träningsmatcher mot lag som är snäppet bättre än sig själva och åka runt och försvara sig, hmm. Kanske ingen fördel när man ska gå ut och föra matcherna i Maj, vad vet jag. Jag skulle definitivt välja en del träningsmatcher mot bra div 5 lag om jag vore AF. Nyttan med tidiga träningsmatcher?? Ytterst tveksam, matcher som saknar betydelse och nerv höjer inte många spelare i längden. Färre träningsmatcher, helt klart.

En riktigt bra tränare med fina meriter och stort kunnande. Jag har ju ingen aning om hur Paul är men jag tänker mer på hans efterträdare, hur länge kan man träna ett lag?? Max 3 år är mitt svar trots Alex Fergusons vistelse i United hehe, finns alltid undantag.

AFs ihärdiga 4-3-3 mm, vad sägs om 4-4-2 med Tofiq och Terence på yttermittfält, Hardy och Adam på topp och så får Wester,Ljung;Jansson,Olausson och Adil kriga om innermitts platserna. Patrik J ligger ju definitivt bra till för en yttermittfältsplats oxå. Tycker Handren Mohammed är väldigt bra de jag sett.  De skulle va kul å se, lite mer fokus på att få fast bollen högt upp mitt i plan.

Sen saknas det ju ledargestalter på plan stundtals, finns ju ingen Micke Wikman, Lars-Erik"Dallas"Dahlström i dagens AF. Spelare som blev förbannade om inte övriga tog i max.

Jäklar va långt detta blev men de va ju liksom tvunget efter sista veckans diskussioner.

Sen måste AF få upp sitt andralag i femman, annars blir de så att de spelare som inte är ordinarie försvinner till Fiskevik å Älgå å i bästa fall till MSK. Inge kul å träna året runt å spela i ett mittenlag i sexan vilket AF II är för tillfället.

Om man räknar ihop AF A-U-J lag så finns de en hel del invandrarkillar alternativt svenskfödda med invandrarföräldrar. Oftast rejält hetlevrade, tekniska, kvicka spelare. Ge dom ultimatum å sköta sig på alla punkter å utnyttja det dom är bra på. Skulle vilja påstå att de är mycke fokus på övrigt ibland under matcherna. Givetvis ska samtliga i truppen sköta sig oavsett efternamn men enligt vad jag hört och vad jag själv upplevt är det lite si och så med detta.

Detta var bara några tankar från min sida, jag påstår inte att jag har rätt på något vis men de är iaf min personliga åsikt.

Sen tror jag ju att de kanske inte är helt lyckat med sportchef och tränare i samma person i en såpass hårt satsande klubb. Men jag hoppas få skriva om framtida AF framgångar när jag kliver in på Solviksvallen i egenskap av frilansjournalist.

Nu är de sleeptime, imorgon ska de ställas iordning till broderns 40 års kalas innan de bär av till Töcksfors för match mot serieledarna.

Natti




 


Så lätt

Vilken nutning å se Roger Federer idag, vilken elegans, han lekte bort hemmaspelaren Monfils.

Söderling va helt grym igår, käkade upp Davydenko fullständigt!! Men tror tyvärr att Fernando Gonzales blir för svår på fredag, hoppas jag har fel.

Nej nu ska de bli en kväll med Mord i sinnet, perry serie väl. Ha ju sett de men ser de gärna igen!!

Växlar snabbt i detta land, i måndags varmt som fasen, idag svinkallt, frös nästan händerna av mig på gräsklipparen.

Töcksfors borta på fredag, årets tuffaste match.

Måste säga att även jag som är 0 flygrädd blev lite fundersam efter senaste kraschen, men är ju ändå bra mycke säkrare än å köra bil.

EU val på söndag, gud va intressant. Men jag ska ta mig dit, visst ska jag de.

Nu är jag inte litte sugen på... juice, youghurt, musli, kokt ägg, kneippbröd med ost.

Jag saknar Svennis kommentarer, kom igen nu.

Nästa vecka har jag inget på schemat onsdag till söndag, va ska man hitta på, åka en sväng?? Ta en träningsvecka??

Mmm träningsveckan behövs mest, helt klart. A vi får se då.

Sverige-Danmark på lördag, känns som jag inte har någon som helst koll på Sverige för tillfället, men 3 poäng är ett måste.

Är inte alls ledig onsdag-söndag kom jag på, ska ju på Sverige-Malta på onsdag

Pittsburgh höll liv i finalen via nattens seger, ingen höjdar match men spännande.

Ciao

Nu jäklar

Ska Söderling jobbas in, hoppas han får till de igen, helt grymt att han slog ut Nadal i söndags, stort!!!

Helgen va kanon!!

Nu kör vi

RSS 2.0