Nu så

Är de dax att byta almanacka i köket, ännu ett år har gått av stapeln. 2008 va väl helt okay, det ha väl rullat på som vanligt. Däremot känns de som de kan hända ganska mycke 09 men vi får väl se.

Ha haft lite semester från bloggen oxå, ligger lite lågt ett par veckor för att återkomma med full fart efter typ trettonhelgen.

Verkar bli ruggigt fint väder idag iaf.

Lule tog FBK hemma med 2-1 igår, kämpaseger,JA. Rättvist, hmm NEJ. FBK visade upp en synnerligen oförmåga att sätta dit pucken trots 5-6 kanonlägen. Lule fick ett kanonläge vilket Lubos givetvis utnyttjade och sen tryckte Jan Sandström in sitt patenterade handledsskott i power play.

Nej nu ska jag dra ut till modern, det blir en lugn nyårskväll.

Ciao

Småkronorna

Sitter å kollar på småkronorna mot Slovakien, står 3-0 i slutet på andra, spelar sådär men de räcker gott å väl.
DIF va riktigt svaga i Löfbergs lila i afton, visst dom blixtrade till mellan varven och skapade en del men däremellan ruskigt svaga, FBK fick långsamt åka slalom som dom ville i DIF zonen, luktar kvalserien. Lule gick på en mina i Danmark, sånt som händer, gött att dom är extra taggade på Tisdag när FBK väntar hemma.
Paus å en kopp thé nu, bye

Från skogen

Skickar ett inlägg från skogen. Är hos farsan ett par dar. Ytterst dåligt med internet här, men ska knåpa ihop ett på mobilen. Har återhämtat mig från juldagen, den va blöt. Blir ett par slappardagar, har ägnat eftermiddan åt en höjdarfilm, änglagård andra sommaren. 5 plus enligt mig. Hockeyn flyter på, ruggigt hemmastarka. Omark å harju producerar, vore ju inte fel att fira nyår med lule som serie ledare. Hyfsad skräll. Ska kolla Fbk-dif imorgon. Lätt hemma seger. 5-1. Luleå åker till ängleholm å sätter minst 5 puckar å tar 3 poäng. Mycke nice väder idag, blev promenad med doggy. Bye

Juldagen

Innebär traditionellt firande, innebandy med efterföljande fest i Mangskog, undrar vilket år vi körde de första gången, hmm få se. Kanske typ 95 eller 94. Har missat en gång då jag va på Islas Canarias, vi blir cirka 30 st i år.

Julafton avlöpte som vanligt, Kalle, möe mat, sen infann sig en enorm oro hos kidzen då tomtebesöket drog ut på tiden men han dök upp till slut, sen de viktigaste på hela kvällen, Karl-Bertil Jonsson. Så avslutades dagen med Tjuv å polis i ett par timmar.

Nu sitter jag å småkollar lite på Borg-McEnroe, en gammal Wimbledon final. Man kan ju helt klart säga att Borg hade en hel del boll i sig. Pannbandseran hehe, ja fast i vissa innebandy lag lever den kvar, hmm inga lag nämda hehe.

Ciao

En riktigt god jul

Hoppas jag alla läsare får! Själv ska jag börja packa in lite paket nu.

Tillbringar julen hos morsan å Hasse i ett minst sagt julbonat hus, räkna til 70 tomtar runt om på nedre våningen här hehe. Vid 14 kommer tromben enligt rykten, alltså broderns familj med 3 kidz, då gäller de att hålla i hatten.

Satt å kolla VM i Dart från London igårkväll, jäkligt kul, inte lite säkra!! Å skapligt drag i hallen dom var i, engelsmännen vet hur dom får drag på sina arrangemang, öl, öl, å sen en öl till.

Ho, ho ho

Årets vändning

Måste skriva om denna idrottsliga händelse, för knappt ett år sen var jag med min jobbarkompis till Holland, givetvis blev det ett besök på en fotbollsarena eftersom NEC Nijmegen hade hemmamatch, NEC var i usel form och parkerade på näst sista plats, matchen skulle gått på Lördag kväll men blev flyttad till Söndag förmiddag eftersom hemmasupportrarna va ursinniga på laget och ledningen, man ville således inte ha fylla på läktarna.
NEC mötte Utrecht hemma och krigade på bra och kunde till slut avgöra hemma på en bedrövlig gräsplan, veckan efter får man en ny matta på planen av kommunen och vad som hänt därefter är sanslöst.  När säsongen summerades hade NEC klivit upp på övre halvan och fick spela play off  om en uefacup plats vilket man fixade.
Nu ligger man strax under toppskiktet i ligan och tog sig vidare ur gruppspelet i Uefa cupen och har Hamburg i nästa.
Så sammanfattningsvis kan man säga, de gäller att jobba på, det kan vända när man som minst anar det.

Carl-Johan Bergman!! Skaplig stafettavslutning!!

Svenska hockeylandslaget?? Hur svårt ska de va att göra mål??

3 pinnar

Med A laget inledning på matchen men efter 0-3 underläge kom vi tillbaks och vann med 10-5 mot griniga Ulvsby. Mina innebandy tips har suttit perry hitills denna helg, närmast va jag på Nordmarken, missa med ett ynka mål.
Stryk med 7-3 mot Kusten igår för U laget, vi gjorde en bra match i 40 minuter, släppte 2 träskmål vilket icke är bra, helt okay för övrigt. Stod alltså igår och va reserv idag, hann med en pojkmatch oxå imorse, stryk 4-7 mot duktiga Skoghall efter en bedrövlig inledning försvarsmässigt.

Orka inte gå ut ikväll, var NOLL sugen att gå på Tiki, ganska trött efter veckan oxå, ska sova länge te möran, blir jobb på tidningen imorgon kväll, ska på seriefinalen i hockeytvån, AHC-Hallsberg.

Inte mycke till julstämning vädermässigt.
Ikväll ha de varit tv soffan och en hel del fotboll.

ZZZzzzzzzz


Jaha

Där försvann den långledigheten över jul, bara att knata å jobba varje icke dag, lite tungt när man ställt in sig på långledigt men men man får väl ställa upp å se om vi överlever, känns ju ytterst tveksamt men.

Helgens innebandy: Lurigt för oss å Arvika, brukar bli lite vakuum veckan efter derbyt men Arvika spöar enkelt ett svagt I2 (kommer med 9 spelare) med typ 14-3. Vi har de betydligt tuffare imorgon borta mot Ulvsby men alla är revanschsugna och vi tar dom med 8-4. Nordmarken tar enkelt Edebäck hemma ikväll, 10-5.

Åmot-DIF i damtvåan, DIF räcker icke till, 9-3 till Åmot, Lisa 5 points.

Herrfemman: Kusten-MSK U, våran form är usel, vi kan inte göra mål. Kusten är ju seriens bästa lag så de blir stentufft för oss, själv ska jag stå. Mmmm ska försöka streta emot.

Arvika U-GIK, lite struligt i GIK. Arvika spöar dom tämligen smidigt  9-4

Ciiiao

Bästa tv sporten

Då lär skidskytte ligga kraftigt bra till, min favorit Ferry fick till de riktigt braidag, perry. Bergman gjorde de oxå fint.

Men ärligt när ska vi få sjunga denna refrängen, here comes the sun?? Löjligt pissigt väder

Liket lever

Gjuteriet testar en företagsrekonstruktion, vilket innebär att våran julledighet eventuellt försvinner mmm. Känns ju lite sådär eftersom det ändå är jäkligt stor risk att de blir konkurs, är väl inte busenkelt att hitta köpare och inga direkta order har vi heller fatta jag som, Scania lägger väl eventuellt in en extra order imorgon vilket i sånt fall innebär jobb under helgerna.

Stryk i dagens tennis match 4-6,1-6,6-7 mot Calle, nöjd med spelet i sista. Jäkligt kul iaf.

Dax å sova

Ser mörkt

Värre ut för oss på gjuteriet, konkursen väntar, till morgonen kanske??  Inte mycke man kan göra, just wait and see.

Lule piskade LHC och de va alltså LHC som hade hjärnorna på julfirandet, road tripen slutade med 7 poäng och man går till julfirande i delad serieledning, sjukt sjukt sjukt bra, jag ska ditå se på slutspelshockey, de är n sak som är säker.

Dax för en tennis match imorgon, är ett tag sen sist.

Me ärligt hur ser Arvikas framtid ut egentligen, känns som tuffa år.

Blev en rejäl diskussion om Sörenstam, riktigt kul. Jag rankar Thomas Wassberg högre än Sörenstam och apropå golf som motion tycker jag dom ska gå med stavar mellan slagena. Apropå golf kommer banorna gå i konka nu, vem ska ha råd att spela? Dom ha redan tappat grymt mucke spelare och mer kommer det bli.

Tja

Littte spännande

Vm final i innebandy idag, missade första men de gjorde ju inget, 0-4 underläge för Sverige mot Finland men sen tog Sverige över totalt och i mitten på 3:e va man i ledning 6-4 men 2 svenska utvisningar senare va de 6-6 och sudden. Sverige är så grymt nära att sätta dit 7-6 men målvakten räddar och Finland kontrar ursnyggt in 7-6, man kan bara konstatera ÅTERIGEN, sporten innebandy handlar till typ 90 procent om psykologi om de nu är 2 hyfsat jämna lag som möts. Ena stunden dominerar ena laget och lite senare är de tvärsom.

Barca är helgrymma nu, alla lag som vill åka till Camp nou räcker upp en hand.

Luleå är grymma nu, seger bort mot Tälje igår nice. Lule spelar en hängmatch borta mot LHC imorgon sedan är de upphåll till annandagen, poäng borta mot Linköping ses bara som bonus men seger är inte omöjligt. Allt det handlar om i denna match är hur många som har hjärnan med sig på plan, säkert många spelare som psykiskt redan ligger hemma i soffan och äter knäck när matchen spelas, Luleå åkte ju hemifrån i onsdags så de börjar väl bli lite hemlängtan.

Alla fotbollstränare som inte vill ha Messi i laget räcker upp en hand.

Jobbat på tidningen idag eller mest ute i skogen på orientering och sen fotat lite från hallvärmländskan.

Jonas Karlsson på svt tyckte att Sörenstam är större än Stenmark och Borg, jo tjenare, skull inte tro de du.

Alla som tror dom skulle få stryk av Anja Pärsson på 1000m löpning räcker upp en hand, jäkel så otränad väl, hon håller ju på å dö när hon gått i mål efter 40 sekunders slalom. Hon är garanterat över 5 minute på 1000m.

Zlatan är zlatan.

Måstesäga att pojklagets upphämtning mot Arvika igår va något i hästväg, inte lite roligt att va i båset, vi kvitterade till 4-4 med 20 sek kvar.

Man skulle kunna säga att Lillberg/room har lite annan domarbedömning än Johansson/jönsson hehe.

Den som tror sig kunna få Christian Eriksson att satsa på innebandy räcker upp en hand! Tänk om han fattade hur jäkla bra han är!!

Blev ett riktigt sportnörd inlägg, fan va nice.

Fyra kvällspass innan långledigt, sååå gött.

Ha en bra vecka nu!!

Precis allt

Som vi kunde göra fel lyckades vi göra just fel, sen gör ju Arvika de riktigt bra. 9-13 blev de efter en sanslös sista period där vi råchansade och nästan va på väg att lyckas.

Vi va inte nog aggresiva på Arvikas skyttar som fick vända in och ladda skott. Men de klart efter 35 minuters spel hade vi 20-13 i skott och 2-7 på resultattavlan, de säger ju lite om hur effektiva dom var idag.

Enda som va godkända i MSK va Tompa och Göthberg som gjorde ett bra inhopp men matchens lirare utsåg jag till Anders Lundberg även om jag tycker det var dött lopp mellan han och Tompa.

By the way var MSKs första 6-7 minuter bland de bästa jag sett Msk prestera tyvärr tappade vi bort de spelet rejält, vi tappar de fina fokus vi har i början på matchen.

Domarna bra som vanligt fas jag kanske tycker dom kunde tagit någon mer utvisning men de var lika åt båda håll.

Grymt störande att Innebandy.se`s livesida inte hade med herrtreans värmlands matcher idag, alla andra serier va med, gick ju att följa skapligt via vibf.nu men ändå.

Mycke publik å bra drag kiosken, inte illa de.

De va väl de jag hade för tillfället, bra trött i skallen nu, ska snart zzzzzzzzzznarka

D som i derby

Äntligen dax igen, ikväll fyller vi sporthallen återigen, västvärmlands högsta publiksiffra på en seriematch oavsett sport. Anledningen är enkel. 1. Stans 2 bästa lag. 2. Lagen är jämna så matchutgången är svårtippad. 3. Sporthallen är en perry publikarena 4. Rivaliteten mellan lagen är stor fast ändå på rätt nivå, sällan några idiotgrejer 5. Ikväll kan de löna sig rejält att va publik, så mycke kan jag säga. Om vi återgår till matchen så är de mycke som talar för arvika. Att vi ska kunna vinna tre raka tuffa derbymatcher tycker jag låter tufft. Men hoppas gör jag! Tips kommer senare

De drar ihop sig

Börjar närma sig helg,de går fort. Tror arrangemanget runt derby matchen blir riktigt bra.

Nobelfesten, skapligt ointressant.

Inga vanliga sportjournalist uppdrag ajg får hehe, till helgen ska ja på......orientering mm.

Skulle in en snabbis på Arvika fotbolls kansli idag, kom ut 45 minuter senare. Det blev givetvis en massa bla,bla,bla fast det va ett intressant tjöt.

Sen ett talk med vår huvudsponsorer inför matchen.

Och ett litet möte med spelar truppen i fotboll.

Luleå har 3 matcher kvar innan uppehållet, samtliga borta, SSK,DIF och LHC i raskt takt, 4 points på dom så är jag nöjd.

Tror icke SSKs tränarbyte ger någon som helst effekt, undrar om inte SSK skulle velat ha tebax Hyvönen nu??

Bye bye


Yeeees

2-1 seger i dagens derby mot Skellefte, tillknäppt match med högt tempo, få klara målchanser, Modigs målvaktsspel blev avgörande. Obsuts 1-0 mål va ju inte helt illa. Avslutar dagen med På spåret och en Baileys.


Ska nog avrunda dagen med en bok snart.


Inte liiiite trist väder, nån som kan svara på när solen sågs sist???


Tisdag är ju veckans i särklass tråkigaste dag, långt till helg och ändå redan så trött liksom.


Va får vi för publiksiffra på Fredag kväll mot Arvika?? Hoppas på välfyllt!!


Ha de


Tjena

Bloggers!! Allt väl i julstressen?? Själv tar jag de lugnt, med julstressen alltså, för övrigt är de fullt upp, men de ska bli ändring. Gjuteriet slår igen 19 dec och öppnar 12 jan, eventuellt finns de möjlighet att gå dit och jobba vissa dagar, jag är icke en av dom, jag ska va hemma eller borta eller vartsomhelst utom på gjuteriet. Tänkte som sagt ta de lugnt, brukar gå sådär men tror jag lyckas denna gången.

De här blir nog en riktig MSK vecka känns de som, bara att försöka hinna med allt som ska hinnas med. Träffade en kille som är intresserad att träna oss i fotbollen till sommarn, fick jag bestämma så tar vi han direkt, får se vad spelartruppen tycker på onsdag. Snacka med han 3 timmar ikväll, givande samtal kändes de som, gäller att ta sig tid att lyssna och dessutom ha något vettigt att komma med.

Lule-Skellefte imöra, fullspikad hall, skadefritt Lule sånär som på Miettinen som varit borta länge. Lule är seriens just nu bästa hemmalag, tror på oavgjort imorgon, 4-4 i en temporik match.

Time for bed, klockan ringer 4.45



Denna helg till ända

Tillbringade gårdagen hos Aina och Mats, strax utanför Vänersborg, Elsie å Lasse va oxå med, blev tv å mat å dryck, en lugn behaglig dag. Vi drog hem imorse eftersom jag skulle jobba idag, bowling för hela slanten, var inte hemma förrän halv 8 ikväll.

Helgens innebandy: Vi å Arvika vann även om de va tufft i båda matcherna, Nordmarken loosade och börjar ligga lite pyrt till. DIF damerna ska vi inte prata om, stryk i jumbomatchen mot GS med 13-5?? Försvarsspelet liksom?? Ja nu ser de typ kört ut för dom. Vårat U lag loosade 8-3 mot Nordmarken, vi ligger jäkligt risigt till, måste säga att spelschemat vi fick med U laget i år suger, inte mycke att göra åt. Grums hemma nästa Söndag, dax för tre pinnar.

Annars är de Fredagens derby som är i sikte!!

Nu avslutar jag dagen med  nya Arkiv X filmen

Ha de

Turné

Ska iväg till fastra å hennes man en sväng, lite osäker på vart de är, kanske frändefors?? Typ där nere nånstans, åker med den andre fastra så de löser sig säkert.

Lule vilar idag, nog ganska välbehövligt, derby på Tisdag.

Mycke vintersport idag, inte helt fel, passa på å kolla om ni har tid.

P-G gör succé i Wales, jäkligt kul, hoppas han håller i detta nu!!!

Chip

Tre sköna

Poäng ikväll. Vi kom fram typ 25 minuter innan match men en bra uppvärmning och bra matchinledning. 3 0 efter drygt tio minuter. Sen spela vi risigt som fan tills de återstod en period. Ledning 3 2 inför sista och vi gick ned på 8 utespelare och snabbt upp te 5 2. Ganska stabil avslutning. Edebäck bleka. Nu är halva serien spelad. 8 segrar 1 förlust, riktigt starkt. Vi har förlorat 3 av 27 perioder, riktigt stabilt. Nu ska jag se vidare på gladiator här i bussen, bye

Efter många om och men

Så är vi på väg till ekshärad. Vänta bra länge på bussen så vi lär ju inte va uppe nå långt före matchen men de löser sig nog. Blir jäkligt tufft för oss idag. Många borta och många halv sjuka. Får bli en krigar match. Tippar på seger 8 6. Arvika vinner mot kristinehamn hemma med typ 12 5. Over and out

Där sprack det

Första Lule förlusten ordinarie tid sen 30 oktober, man va minst lika bra som fbk i 45 minuter men sen orka man inte utan 3-5 blev de. Va väl en ganska bra match ändå.

Skidskyttet igång oxå, Helena Jonsson fick ju en smakstart på säsongen och utklassade resten, kul. Kommer bli en kanon säsong för svenskarna, bara herrarna putsar siktena till fortsättningen oxå.

Måste ju få skryta lite oxå, jag stack ut hakan den 11 november och tippade att DIF skulle bli höstens gråsten, samma kväll vann dom med 7-0 hemma mot Modo men sedan dess har dom kammat ihop 6 points på 8 matcher och ligger trots flest spelade matcher, SIST, och jo jag tror dom förblir under kvalseriestrecket.

Till Söndag ska man återigen jobba på nåt som man aldrig sett live, jo de blir nog bra, förresten så hade man ju lite text med i Göteborgsposten såg ja i början på veckan.

Imorgon har vi många borta och ska till den svårspelade hallen i Ekshärad men jag är inte orolig, imorgon kan ju jag å Mr skyttekung kliva in på Jennys, då är de ju lugnt, då blir de seger. Tänk att inte ha Jennys öppet när vi ska spela seriefinal, för dåligt, då hade de ju givetvis blivit points.

Ha lämnat förslag på ett reportage i tidningen, ska bli intressant att se om chefen nappar

Ciiiiiiao

Sanslöst

11 senaste Lule matcherna har slutat med 4 oavgjorda och 7 vinster och gårdagens 2-1 seger va inte lite god, max tillbakapressade sista perioden och Modig va ivägen för de mesta och resten fixade slovakiske domaren. Imorgon ska man spöa FBK, hmmm. Nu kommer den säkert första 0 poängaren på dyng länge.

Kurs på anc resten av veckan. möe kaffe, slurp slurp. Inte nå jätteintressant.

Måste citera Lule tränarn, Roger Rönnberg: Konstigt att eksem läker bättre i Ryssland.

Snööööö.

Nån som vill byta min vatten pump i wrc volvon??

Bye Bye




ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ

Så sur gårdagens förlust var, vi hade ju matchen, vi var i ledning i 45 av matchens 60 minuter men Karlskoga vänder 6-4 till 6-7 sista 6 minuterna. Första perioden spelade vi riktigt jäkla bra och vann skotten med 17-8 men ställningen va 2-2, Andra perioden var jämn men vi hade 5-3 ledning inför sista, mycket tack vare srålande spel av Fredda i kassen.
I sista perioden blev de inte alls bra innebandy, Karlskoga bjöd in till långbollar å vi hängde på, Karlskoga satte hög press på oss å vi hade de inte helt lätt att spela oss ur men det kändes ju okay med matchbilden eftersom vi va minst lika bra som Karlskoga men slutminuterna blev olycksamma. Victor missade ett friläge vid ställningen 6-4 och 7-8 minuter kvar, K-skoga tar time out med 6 minuter kvar och får utdelning några sekunder senare när Per Mattsson gör ett makalöst mål och tyvvärr fortsätter radarparet Jatko/Mattssoon producera och förlusten är ett faktum.
Även om inte spelet va de bästa så var de en match med mängder av grymma individuella prestationer.
Vi hade 41 avslut på mål, det är riktigt mycke plus att vi har 3 ramträffar så man kan ju inte säga att vi misslyckades med vårat spel heller men de marginaler vi haft med oss tidigare hade vi emot oss igårkväll. Serien är lång och det är bara att ta nya tag. Edebäck borta på Fredag, aldrig lätt att åka till Ekshärad

RSS 2.0