Sista dagen

på detta året. Glömde datorn hos morsan när jag stack till jobbet i Fredags morse, därför det har varit torka här.

Vi börjar med Lule, Hoffa tror på kvalserien för Lule efter matchen mot Modo i Fredags, det gör jag oxå om man saknar Harju,Chabada,Larose,Lindqvist som man gjorde mot Modo, men dessa harrar är snart tillbaks och kommer kriga hårt för Lule. Stryk mot HV med 2-1 igår  i en match som kunde slutat hur som helst, Lule ledde länge och prickade stolpen 2 ggr och hade en puck på linjen som efter videogranskning inte blev godkänd, Sen avvslutades drabbningen med en missad Lule straff, ja hade varit mer orolig om Lule vore utspelade i matcherna men så är inte fallet. Ja har ju hyfsad koll på laget och kan säga att normalt sett så har Lule en rejäl svacka runt jul/nyår fram till 15 Januari sen brukar dom tugga på grymt bra sista 6 veckorna. Ja är optimist och tror på en bra avslutning, men Timrå borta till Torsdan blir grymt svårt.

Kollade film på Lördag kväll efter att ha jobbat på förmiddagen, 3 riktigt bra filmer där Mr Brooks var en höjdare, bästa filmen jag sett i år! Hyr den folks.

Bilen är igång igen, tack morsan för lånet av din så länge!

Ett rejält innebandy sug börjar infinna sig, bara en match nästa helg, herrrarna hemma mot Edebäck. Jag satsar på en plats i truppen, ska ta ledigt för att träna på Onsdag.

Hade fixat hockeyresa till Karlstad igår FBK-Timrå, 47 personer med Wikman varav 25 st satt i restaurangen, riktigt kul, bra mat och jäkligt bra sittplatser. Tirå imponerade, malde ner FBK helt andra halvan av matchen. Efteråt var vi till Fille och spelade pokerturnering, vi var 13st, Jakob Ezra var kvällens man och vann, själv sluta ja 5:a efter en del rejält oflyt mot t ex Ezra, Då han med Ess Dam på hand var på väg ut ur turneringen mot min Ess Kung hand men the lady kom upp på bordet.

Fick en fråga angående Fotbolls kommitén och nystart, jo fotbollskommitén har väl fungerat tämligen uselt och måste få en uppryckning that´s it. Ser riktigt okay ut inför nästa år, typ 35 spelare i truppen och en tränare som verkar kanon.

Ha en bra avslutning på året friends! Ta de lugnt med raketerna!! Drick lagomt!!!  Ciao

important game ikväll

För Lule, Modo på borta is.

Bara att ta fram samma defensiv som mot Brynäs och ligga och lura på kontring och sen hänga opp den i taket bakom Krizan som agerar som en innabandymålis. Chabada tebax, kanon. Tror på hyfsad seger chans. Mycke Lule supporters från hela landet är för tillfället på väg till Ö-vik, sklle varit kul att va med, var ju där i mellandagarna för 2 år sedan. Ge järnet ikväll nu

Hektisk Dag

Jobb, sen bilkrångel, ut till morsan och käka, direkt till Mangskog för möte med fotbolls kommitén, vi är tvungna att göra en nystart. Hoppas Hasse kan fixa bilen imorgon, själv är jag helt nollställd på bilar.

Va förbi och hälsa på Maria som anlänt till Mangskog efter julfirande i Västerås.

Dax att hoppa i säng nu, sover hos morsan i natt.

Hörs imöra folks

Julhelgen snart över

Innebandy och party igår, samlades i Mangskog för att leka lite innebandy sen till Fredriksson på party, sen vidare till Tiki vid 21 tiden, riktigt kul men lite väl trångt framåt 1 tiden. Blev väl ganska lagomt berusad, inge bakis alls idag faktiskt. Bara slöat idag, har kollat in småkronorna nu i deras JVM debut mot Slovakien, stundtals hyfsat spel och stundtals riktigt risigt. 4-3 seger efter många om och men, nödvändigt med seger iaf.

United lekte hem segern idag medans tråk pool klarade piska Derby efter sent seger mål, imponerande, not!
Chelsea-Villa 4-4, hehe. Hade inte inträffat med Chelsea modell 05 om man säger så

Calle&Ida åkertill London imorgon, lite avundsjuk, Calle ska se United på Lördag, hyfsat kul.

Är egentligen långledig men det blir övertids jobb Torsdag,Fredag,Lördag om jag fattat rätt, har inget annat för mig så det är helt okay, är ju inga matcher så är lika bra att passa på. Ska jobba ihop lite komp tid har jag tänkt mig.

Nej nu blir det ett par liter julmust och tv resten av kvällen


Julafton avklarad

Nu är man tämligen mätt och belåten, känns som det varit mat och dryck mest hela tiden från kl 16,rätt livad dag from brorsans familj dök upp, kul att se småkidsens upphetsning på julafton, skaplig förväntan innan tomten dök opp. Men dom verka riktigt nöjda med va dom fick,  blev väldigt lite tv denna julafton, kändes helt okay.

Nu laddar vi för traditionsenliga juldags innebandyn i Mangskog, har väl kört sen typ 95. Vi har med starköl i insats och delar opp i 3 manna lag, sen festar i efteråt. Blir väl Tiki framåt kvällen.

Apropå innebandyn så är jag riktigt sugen att köra fullt ut som goalie resten av säsongen, har fått tillbaka suget på att stå i mål, inte känt det på riktigt på typ 7-8 år. Är ju lite krångligt när man jobbar 2 skift men lutar åt att ja försöker lägga ner mig rejält resterande del av säsongen, är man nog bra?? Vette fasen, strunt samma, huvudsaken är ju att det är kul. Nästa år tror jag att jag avstår helt från ledarskap, är nog nyttigt att hålla uppe ibland. Folk tröttnar ju garanterat rätt rejält på en stundtals oxå, så är det ju. Vet ju själv hur man känner som spelare om man hör en röst för ofta. Apropå målvaktsspel så handlar ju det mesta om att vara 100% fokuserad och med i matchen. Mitt målvaktsspel går ju ut på att läsa spelet och komma så nära avslutaren som möjligt. Inte behöva göra så många "räddningar" utan så ofta som möjligt enbart stå ivägen. Prata rätt försvararna, få igång laget när dom är på dekis i en match, få igång backarna om dom inte är på tå. För att klara av att va bra på alla bitarna under en match gäller att man är bra förberedd, har vinnarskalle, snabbt som attan glömmer ev misstag som görs, alltså bara fokuserar på nästa situation + att man har kul och är motiverad.

Trevlig fortsättning på julen folks

Happy X-mas

Jäkligt kul igår , Henka&Helena,Calle&Ida,PA,PO,Elin Å,Jennie J,Dennis deltog på festigheterna, vi kom opp i tämligen lagom berusningsnivå innan vi begav oss till Tiki framåt 24. Sen blev det dancefloor med tomtarna ett par timmar, riktigt rolig kväll. Smolk i bägaren att Dennis fick en flaska i skallen och fick sy ögonbrynet, undrar vilken idiot som lyckas kasta flaskor inne på krogen. MSK gängets tomte fest hos Mankan igår kväll gick inte av för hackor, rätt hög promille i tomteverkstan igårkväll.

Blivit mycke fotboll idag, Inte-Milan 2-1 gött, don´t like Milan. Zlatan fick svala betyg efteråt, men glöm inte insatsen där han krigade till sig bollen före 1-1 målet, starkt. Ingen höjdar match annars, VM i avblåsningar.

Barca-Real 0-1, svagt Barca, usel domare, grymt snyggt mål Real.

Dagens snyggaste mål, Simao i Atletico, nice frispark.

Anlände till Edane ikväll för att fira jul hos morsan&Hasse,  broder med familj kommer imorgon middag och STefan kommer från Karlstad, alltså Hasses yngsta pojk. Riktigt mysig julstämning härute må ja säga.

Första julen som singel på lång tid, känns ju lite boring men men, inte mycket att göra åt.

Skippade julkorts skickningen i år, tycker det känns dåtid. Blir SMS julhälsning imorgon.

Ha en riktigt God Jul nu folks. Ät lagomt, hehe. Brukar vara halvsvårt minst sagt

En seger och en förlust

STryk 2-1 med dam laget, riktigt surt. Vi tog ledningen med 1-0 efter 1 minut eftre 7 min var ställningen 1-2 och några mer mål blev det inte. Vi pressade rejält sista 5 men bollen ville inte in. Samtidigt räddade Emilia oss kvar i matchen några gånger men oavgjort var vi värda.

12-3 seger med U laget, inte mycket att orda  om, vi hade bra lag och spelade ut DIF stundtals. Välbehövliga 3 poäng, nu ligger vi i mitten och ska inte behöva bli indragna i bottenstriden. Groggtime, Nice. Höres

Helg

Snart dax för dubbelmatch i sporthallen, sen ska vi ta och grogga ikväll, får se hur många som dyker opp ikväll men själv är jag laddad iaf. U laget ska bara vinna med det laget vi har idag, däremot blir det jäkligt tufft att vinna med damerna, beror ju mycket på vad Munkfors kommer med för lag. Men vi är ordinarie iaf.

Vi hörs i eftermiddag så får ni reda på hur drabbningarna gick

Julledigt

Från jobbet, nice. Egentligen 12 dagar men blir lite jobb i slutet på nästa vecka, vi ligger lite efter borta på Gjuteriet.

Skön 3-1 seger för Lule borta mot Brynäs igår, äntligen lite medstuds. Tungt att Harju är borta en månad, inte va vi behövde.

Jäkligt laddad inför U lags matchen mot DIF imorgon, vi behöver en 3:a i den för att slippa bottenstriden, blir målvaksspel för min del. Dam match mot Munkfors U innan, blir en hård nöt att knäcka.

Nu ska jag downtown och kika efter några klappar, Höres folks

Lisa

Lisa Lundqvist hamnade alltså högst opp på Damlistan, hon har ju producerat och varit i poängtopp i princip alla lag hon spelat i under karriären. Stark med ett grymt bra skott. Nu till mina tankar på vad jag skulle göra om jag var tränare för Åmotsfors. Lisa har ju haft det lite tungt i år, lite mindre mål än man hade väntat sig, inte alls konstigt däremot. Motståndarna gör ju allt för att stoppa henne + att Åmot oftast spelar varje pass framåt på Lisa, blir lite lättläst.

Nej jag skulle sätta Lisa på backplats ihop med lagets bästa defensiva back, låta henne kliva med i anfallen, mycket skott från distans. Hon skulle garanterat få mer tid att ladda sina skott än hon får nu. Plus att center skulle vara vaken och täcka opp bakåt när Lisa kliver framåt. Lisa själv har sagt att hon blivit för feg dom gånger hon spelat back. Men klart hon skulle kunna fixa det, kopiera Jonas Gustafssons spel som han körde när han var back, mycket skott, stark i försvaret. Och när det drar ihop sig på slutet av matchen skulle hon med lätthet kunna spela betydligt mer än vad hon kan som forward.




Listan över bästa dam innebandy spelarna

Ja nu åker vi, 35 bästa genom tiderna, alla som någon gång spelat i Arvika,AM,DIF,MSK åker med, även om dom aldrig bott i Arvika. Antal matcher och betydelse för laget har stor vikt, that´s it. Lite hjälp på traven var jag tvungen att ta måste jag ärligt säga, hade missat 4-5 spelare annars.

35. Marie Nyström, Arvika-DIF  36 matcher  6 mål 9ass, helt okay spelare som aldrig satsade något vidare

34. Madde Eriksson, MSK, 20  2+4, 15 årig snabb back som kan bli riktigt bra

33. Anna Eriksson, MSK, 102  5+11, Trogen MSK back

32. Louise Karlsson, DIF, 52  10+8, Back som kan bli riktigt hyfsad

31. Carro Vikander, DIF,  133  8+9, Trotjänare på backen, stor bloggare i innebandy arvika dessutom, hehe

30.  Elin Wilson, MSK, 73 34+10, kvick forward, irrationell,

29.  Sanna Alexandersson, MSK, 68  12+ 16, stenhård back, inte rolig att möta

28. Maria Nordin MSK, 97  18+17, Back-center, bra skott, bra spelsinne, för långsam, sorry hehe

27. Helena Olsson, 79  18+15, bra spelsinne, skulle gärna va snabbare

26. Nina Benzon, MSK, 40 22+9, Tuff forward, skulle helt klart kunnat spela högre upp i serierna

25.  Madde Remnér,  Arvika-DIF, 37  20+7  allround, bra spelsinne

24. Katarina Norén, Arvika, Riktigt duktig back, spelade inte så länge

23. Elin Åslund, MSK, 56 23+12, Allround, snabb, bra kondis, spelade i 2:an förra året

22.  Linda Thallin, Arvika, 56  20+19, riktigt bra, borde spelat längre

21.  Linnea Juhlin, DIF, 37  26+7, Ung jäkligt bra forward, kan bli kanon

20. Camilla Andersson, Arvika-AM-DIF,  76  12+10, Grymt duktig back, placerings säker

19. Jennie Jakobsson, MSK, 76  57+25, Forward med målsinne, skulle göra nytta i många lag

18. Maja Johansson,Arvika, Stabil back som inte spelade här länge,

17. Carina Söderström, Arvika, 18  23+3, hypergiftid forward från Övik, gjorde en säsong

16. Linda Engmark, DIF, 118  16+25,  Trotjänare, kan spela lite varstans

15. Emma SMidvik, MSK, 59  43+14, Riktigt bra spelsinne, grymt dragskott, skulle behöva bättra fysiken

14. Emma Andersson DIF, 53  27+14, Snabb center, kan bli riktigt bra om hon satsar

13. Fredrika Brunzell MSK-DIF, 122  83+20, Giftig forward, med ännu bättre träning, hur giftig som helst

12.  Angelica Jonängen, MSK-DIF, 112  51+22, duktig center, kunde va ännu bättre om inte allt gick i 110 hela tiden

11. Ida Forsberg, MSK, 96 0+11, Stans näst bästa goalie genom tiderna

10. Kristina Bergström, DIF, 136  44+41, Rivjärn, kanon att ha i sitt eget lag

9. Mia Lundell, Arvika, 91  44+50, riktigt bra spelsinne, center om ja minns rätt

8. Kristin Lindström Arvika-DIF, 88  28+15, Stark, bra spelsinne, lite likt bror sin

7. Susanne Karlsson Borremo, Arvika-DIF, 114  34+41, Bra spelsinne, spelare jag gillade skarpt

6. Sofie Nilsson, Arvika, 142  58+30, Back som efter sin tid spelat en hel del i elitserien, säger ju en del

5. Anna Westbye,Arvika-DIF 157  48+23, Stabil back, grymt nyttig för laget

4. Åsa Eriksson, Arvika, 39  60+7, Sicken spelare, hyperfarlig, gjorde stundtals som hon ville, hade problem med skada, var det ryggen?? osäker på det

3. Eva Fälling, Arvika-DIF, 217  253+107, Forward, producerar alltid, komplett helt enkelt, lite långsam för att bli riktigt bra i elitserien, i think

2. Maria Westbye, Arvika-DIF, 163  0+63, Grym goalie, snabb, bra rörelseschema, bra fokus, komplett målis, kunde lätt spelat i eliten

1. Lisa Lundqvist, Arvika-DIF, 221  327+119, Ja siffrorna säger allt. Blir ett separat inlägg om kusin vitamin imöra

Har ju garanterat trampat några på tårna men det får man ta, vore nog bra för dam innebandyn i kommunen med en separat dam innebandy förening, det är vad jag tror.

Stryk igen

För Lule, hemmaspelet har gått i baklås liksom power play, börjar se tungt ut nu, måste vända trenden,soon.

Fick första julkortet idag, lite vemodigt. I alla år har första julkortet kommit från farmor, men det är ju liksom slut med det. hon gick ju bort strax efter nyår förra året 94 år gammal, mäktig ålder, va typ 30 år vid andra världskriget. Jag och farmor hade en riktigt bra relation, sista 10 årena blev hon ju väldigt orkeslös och mest sittnas men klar i skallen ända fram till sista årena. Fast sista 5 årena undra hon varje gång man var in om det inte var hennes tur att gå bort, låter lite tragiskt men hon sa det på ett speciellt vis så kändes inte så, nog om Alma för denna gången, kan bli mer helt klart.

Blev ett träningspass med Fille idag, lite styrka och 1 km simning

Nu ska jag snickra ihop listan över bästa damspelarna. Höres

Ny vecka

Näst sista veckan för i år, drar ihop sig för lite ledighet, inte fel.

Kvällsjobb denna veckan, gött å sova imorse. Pär och Jakob kom hit vid halv 10 för en intervju som ingick i deras skolarbete. Utfrågning om hur MSK är uppbyggt, sen iväg till simhallen för ett lugnt träningspass, lite motions cykel. Ska bli lite hårdare imorgon.

Nu ska jag sätta mig och skissa på dam listan, kommer läggas ut from imorgon natt.

Derby imöra, Lule-Skellefte. Mycke intressant drabbning. Gäller att börja vinna hemma nu!

Ciao

Sport från förr

Nostalgimatchen MSK-Dottevik, har inte det exakta datumet men tidigt i December 95

Försnack: MSK hade ett ungt hungrigt lag med spelare mellan 16-25 år, siktade på att vinna serien. Spelade offfensiv innebandy med allt framåt, en jäkla lagsammanhållning och legendariska Loket som tränare.

DIF gjorde sin första säsong om inte jag minns helt galet, hade ett bra lag med blandning av ungt och rutin. Ja så mycket rutin man kunde ha 95 när sporten var ung.

Det var omgång 9 och seriefinal, MSK låg 2:a och var tvunget att gå för seger för att hänga på.

Laguppställning MSK:
Målvakt: Roger Nilsson
Backar: Andreas Karlsson(Fjällman nu för tiden) - Pär "i byn" Johansson
              Lasse  Forsberg - Jonas Gustafsson

Första Kedja: Henrik Lundberg - Calle Nilsson, center haha,- Peter Andersson

Andra Kedja: Tomas "Sacha" Andersson - Markus Rehn - Anders Gustafsson

Reserver: Niklas Högefjord(Målis),Mattias Evaldsson forward,Carl Söderqvist back, Ola "Huusko" Andersson forward

Jag minns vissa matcher mer än andra, denna minns jag nästan från start till mål, lite sjukt men vafasen. Faktan är nedskriven i mina runböcker, hehe.

Första perioden: Trevande tillknäppt i första. Efter 15.55 kommer en utvisning, föga överraskande Anders Gustafsson. Efter 17.16 gör MSK 1-0 genom PA, minns inte målet, en typisk PA fösare kanske??

Andra Perioden: MAtchen tar inte fart, MSK spelar riktigt bra försvarsspel men kvitteringen kommer 29.15 genom J-E Eriksen och på den tiden var MSK världsmästare på att släppa in mål i klump så 1-2 kom efter 29.30 Patrik Lidh, kanske en klassisk svepare, ja minns inte målet. Och nu går matchen in i klassiskt MSK Rock´n Roll stadie, det innebar att alla skulle fram och göra mål i varje läge. 30.18 kommer 2-2 Calle Nilsson givetvis framspelad av  PA.
34.49 kommer 2-3 Christer Olsson, perioden avslutas med ett Power Play mål genom Henrik Lundberg framspelning Calle.

Tredje perioden: Jag minns att vi va sjukt laddade inför sista, men vilken öppning, klassiskt MSK ras-
42.35 3-4 Freddie Paulin
43.07 3-5 Mattias Gustafsson
43.16 3-6 Tomas Olsson
Helt sanslöst 3 mål på 40 sekunder, jag minns att 2 av dom borde jag tagit.
Efter 45 minuter får DIF friläge, tror det var Burman, jag chansar och kastar mig med benen före och räddar. Bollen går ut till Mackan Rehn som går bakom Difs bur och spelar ursnyggt fram Henka Lundberg 4-6 45.19.
48.20 Bollen bak till Pär J som sätter dragskottet i högerkrysset från mittlinjen
50.41 osannolik kvittering, Pär J får bollen på egen planhalva, kliver till mittlinjen, hela DIF samlat, Pär drar in dragskottet i samma kryss, stolpe in

Sista 10 min böljar spelet och chanserna avlöser varandra. I näst sista minuten kommer Calle på högerkanten, vet inte vad han gjorde där, har väl tillbringat typ 5 minuter av hela karriären på den kanten. Kommer 1 mot 1 mot Lidh, försöker sig på ett skott som Lidh blockerar men bollen kommer tillbaks mot Calle som på nåt vis får på en kanonträff på helvolley, smack upp i nättaket, vild MSK glädje 58.41. MSK krigar våldsamt sista minuten, minns ett DIF frislag på slutet, långt pet och direktskott, jag chansar tidigt och skottet går i masken

Segerfesten var rejäl, tror vi var på Borggatan, hos Anna E och Jessica L. Sen var vi Dickens Kungar på kvällen. Vi som kom in iaf.

Någon Difare som minns erat lag i stora drag?

Av alla matcher jag gjort i karriären ( skulle tippa på att jag gjort uppemot 1000 matcher med alla tr.matcher,cupmatcher seriematcher, ungdomsmatcher medräknade) så är detta den absolut grymmaste, vilken glädje. Lägg till det jag glömt om matchen genom kommentarer.


Söndag

Betydligt piggare idag, nu snart dax för Pool-United, blir en höjdare.

Elmander är ju helt grym, undrar vilken nästa klubb blir.

Pärsson har hittat formen.

Nu ska jag skriva om nostalgi matchen

Ha en bra Söndag

Ingen höjdare

Börja jobba 5 imorse men blev illamående och magsjuk efter 1 timma typ, bara att åka hem och lägga sig i soffan, och där har jag legat sen dess i princip, ha kollat sport mest hela dagen i brist på annat.

Ser på Barca nu, Etoo verkar vara hyfsat spelsugen om man säger så.

får bli allt för idag

bye

Tung Fredag

Så tråkigt att förlora, stryk 2-1 borta mot Lennartsfors efter att vi haft ledningen 1-0 inför sista.  Vi gjorde en riktigt hyfsad match men sätter ju inte chanserna, attans. Måste säga att det kändes riktigt bra i mål. Kom rätt mest hela tiden, hade lite oflyt på deras andra mål som jag aldrig såg men men.

A laget fick pisk 8-5 borta mot I 2 efter att varit usla i 2 perioder, inte bra alls.

Orkar inte skriva så mycket mer, börjar jobba kl 5.00 imorgon.

Orkar nog inte festa imorgon kväll, blir nog lugnt men man vet ju aldrig.

Ser fram emot Pool-United, kanske hos "Harry"?? lr

Hörs imöra

Ps. Adam Hagen, varför döma innebandy när man aldrig vågar stoppa pipan i munnen, jämnt bara undrar, amazing

Mycke nu

En riktig otäck olycka i Mangskog ikväll, 19 åring omkom. Ingen av de 19 åringarna som är uppfödda i Mangskog som jag fattade, Daniel och Magnus P kom dit strax efter det hänt, inget vidare. Jäkligt lurig väg på vinterhalvåret.

Var ut till Farsan och grattade honom efter jobbet, har inte hunnit till han sen han fyllde,kikade på Tjeckien-Sverige, Sverige spelade rätt bra fast valpigt i försvaret. Blir tufft mot Ryssarna till Lördag.

Hinner inte lägga ut Nostalgimatchen idag, skulle tro att det blir på Söndag.

Några avbräck inför I2 matchen imorgon, Tompa och Alberg, kanske Myrman. Känns ju lite sådär.

Själv drar ja te Årjäng för U match. Blir ju spännande värre, Dennis F gör comeback. Hehe

Baseball: A´Rod skrev 10 års kontrakt med Yankees idag, lön: 2 miljarder. Amazing Crazy. Tämligen överskattad är han oxå Alex Rodriguez men som sagt 2 miljarder, Yankees får ta och sälja möe Popcorn framöver

Såg att nån gnällt på att Calle är uttagen i A laget, irriterande. Ingen kan ju påstå att han inte är värd en plats, han har väl visat mer på träning och i U laget än övriga som inte platsar iaf, avundsjuka gillar jag inte!

Höres


Mett i arbetsvecka

Inte hänt mycket av värde idag. Dagarna rinner förbi, blev lite motionscykel efter 91 träningen. Kikat på tv:n ikväll lite hockeyallsvenskan, lite Championsleague lite övrigt zappande. Viktig match för herr laget på Fredag, I2 borta, hörde att Ädelby tog ut en saftig trupp, typ16 utespelare. Blir inte lätt för mig som ska till årjäng med U laget samtidigt men jag har ju lite old boys i bakfickan, hade ju scenariot på känn även om jag inte riktigt förstår vitsen med mer än 13 utespelare uttagna till herrtruppen. Är ju alltid 2-3 som inte får en sekund.

Längtar efter att få göra reportaget om Tidernas Drabbning, kanske hinner imorgonkväll, får se, Calle verkar minnas rätt bra. Men från festen efteråt tror jag inte någon minns fast det finns väl dokumenterat hos Loket.

Barca bilder ska jag försöka lägga opp frampå sometime.

Söndag 13.30 Liverpool-United, vart ska vi kolla in den drabbningen, kom med förslag

Ha de


Bye bye Rosenborg

Jobb, lite sömn på eftermiddan.

Sen blev det träningspass på Simhallen med Foppa, motionscykel, lite styrka och 700m simning för min del, Foppa gillar inte simning nåt vidare. P.O och Nytomt i styrkehallen, är ju inte varje dag man ser Nytomt. P.O va sugen å bli med i U laget på Fredag, vore ju inte fel.

Damträning i Strandis, 13st, helt okay.

Sen Real M.-Lazio, blev ju en avslagen tillställning efter Madrids fina första halvtimme.
Rosenborg har ju imponerat men räckte inte till när det gällde.
Starkt av Pool att ta sig samman och köra över Marseille.
Ser fram emot Liverpool-United på Söndag!

Bara att ladda för imorgon, ska väl bli lite halvkallt ute, ingen höjdare

Mycket tjat om köttfärs för tillfället, någon som är överraskad att det fuskas, knappast. Inte jag iaf.

Ha en trevlig Tisdag folket

Måndan avklarad

Hyfsat pigg imorse, inteee vanligt på Måndag morgon

Lite sömn efter jobbet och sen iväg på herrträningen, spelade back idag, kul men mina hälsenor pallar inte Strandhalls golvet, får svinont efteråt. Tyvärr.

Sen har det varit tv-soffan och datorn och telefonprating ikväll.

Sportindex: VIK är en tämligen starka hemma, piska opp Leksand, starkt värre. Loppan still going strong

Skönt tryck verkade det var i gamla Rocklunda ladan.

Jag tycker VIK ska va i eliten, jag har ju sett någon match i den hallen och jag gillar laget.

Om några dagar skal jag skriva match om min kuligaste Innebandymatch ever, ni kan ju få gissa ett par dagar vilken drabbning det kan gälla. Kan meddela att jag var delaktig själv

Ses folks

Seeeg Söndag

Ganska lugnt igår, men ändå bra seg idag, fast det beror nog mest på besöket av Golfrestaurangen vid middags tid, riktigt gott julbord. Vilket fantastiskt tråkigt December väder vi ligger inne med, man har ju glömt vad ordet sol innebär. Har legat i soffan och kikat på Zlatan, va ju ingen höjdarmatch, dåligt tempo inga närkamper. Zlatan såg halv slö ut men 1 mål och 1 ass räcker ju bra.

Blir nog soffan resten av dagen, Victor kikar nog in till stan sen verkade det som.

Kollade på skidskytte på förmiddan, svenska herrarna låg bra med men sen fick dom stora darren, bommade det mesta. Slalomherrarna imponerade idag.

Nej nu ska ja kolla in Fredagens På Spåret.

Dottevik herrarna hade det tufft i Skoghall idag, 0-16. Ingen höjdare.

PS. Nästa eftermiddags vecka dyker listan om de bästa Damspelarna genom tiderna i kommunen opp, blir tuffare nöt att knäcka än herr listan men jag gör ett försök


Stryk

För damerna 3-2, inte alls våran dag.

För U laget 4-3, va tydligen rättvist

United lätt seger

Pool, NICE förlust

Arvika räckte inte till

Luleå krigade till sig 1 pinne, klart godkänt

Nu ska det groggas

Helgen är här

Ledig igår, blev ett träningspass med Fille i simhallen, motionscykel och 1000m simning, rätt jobbigt.

Sen damträning följt av en tur till Mangskog och avslutningskalas för fotbollen, vi var väl inte jättemånga men det blev några groggar och en tur till stan, var in och kikade på Roof och Club 28 en tur.

Idag blir det en tur till Ekshärad med dam laget, ska va bra chans till seger men kan nog bli en jämn drabbning, är tänkt att vi ska ha lagfest i min lägenhet när vi kommer hem.

Linköping-Luleå i sista matchen innan uppehållet, svår men definitivt ingen omöjlig drabbning

Hörs later

The Big List Final Part

Plats 19-1 Svårt så in i helsicke

19. Christaian Berntsson, Kusten, 52  95+41, grymt giftig forward, skulle varit kul att sett han satsa på innebandyn

18.  Simon Löfvenholm, Arvika, 33  29+19, En riktigt stor talang, kan nå långt

17. Anders Mossberg, Minneberg-AM, 91  7+29  Riktigt riktigt bra back, lika bra spelsinne här som på fotbollen

16. Markus Rehn, MSK-AM, 50  34+18, center, vilken blick för spelet, körde sin egen stil, gillade ju inte direkt närkampsspel

15. Henrik Karlsson, DIF,  227  124+90, bra back som inte haft någon super fysik sin tid i Arvika

14. Tomas Berntsson, DIF,MSK  108  81+54, Riktigt giftig forward, hur bra utan Wingis? Vi får summera det efter 18 matcher i år

13. Jonas Gustavsson, AM-MSK, 179  166+51, Hade ett av världens hårdaste skott, vilken bomber, hade humöret emot sig men blev mycket bättre på slutet, borde fortsatt satsa, surt värre.

12. Daniel Jonsson, Arvika,  93  88+44, Har tagit några rejäla kliv framåt, var ganska enkelriktad i Arvika

11. Anders Brolund, Arvika, Enligt mig bästa målis genom tiderna, tävlingsmänniska, grymt fokus under matcher, gjorde sällan en dålig match

10. Johan Nelson, DIF-MSK,  102, 50+59, Arvikas bästa offensiva back genom tiderna, gäller att minimera misstagen bakåt, har bättrat fysiken rejält sen påskriften till MSK

9.Martin Torstensson, Minneberg-AM-DIF, 153  55+44, Arvikas bästa defensiva back genom tiderna, en tuffing, hemskt tråkig att möta, spelade lite väl mycket "hockey" stundtals. Grymt nytti lagspelare

8. Tomas Fredriksson, Arvika-MSK, I mitt tycke kommunens just nu klart bästa spelare, gör ett grymt bra försvarsjobb, hyperfarlig framåt, ger allt för laget. Drömspelare i laguppställningen

7. Håkan Wingskog, DIF,  109  80+57, Kvick spelare med bra blick, kunde vara lite slö stundtals i DIF,  men riktigt riktigt bra

6. Jimmy Hoffa Persson, Minneberg.MSK.DIF.Kusten 181  172+95, Bästa teknikern på små ytor genom tiderna, giftigt skott, super blick. Med mer träning i Styckåsen hade han varit i topp på listan

5. Hans Bazze Torstensson, Minneberg-AM-Kusten,  187  217+81, Forward, giftigare än en kobra, grymt skott, behövs inte sägas så mycke mer tycker jag

4. Lars Sprek Andersson, Arvika-AM-DIF-Kusten, 277  178+96. 44 år och fortfarande bättre än dom flesta i stan, snabb, komplett spelare, all round, humöret emot sig ibland.

3. Kalle Mossberg, DIF-Arvika  175  160+121, Vilken spelare, stor,stark med grym teknik, snittar sina 2 poäng per match, hela tiden, spelare som alla lag i stan vill ha i sitt lag, i promise

2. Calle Nilsson, MSK,  186  263+169 , snittar 2,5 poäng per match. Ser alltid möjligheterna framåt,  grym en mot en, grym i Power Play, gjorde comeback i 3:an förra helgen, stänkte in 2 direktskott i första matchen. har gett många backar och målisar grått hår vid för tidig ålder

1. Peter Taylor, Arvika,Minneberg.Am.DIF.  227  189+55. En del kanske höjer på ögonbrynen va vet jag men motivering

Stor stark spelare, har allt som oftast spelat i stans bästa lag, alltid varit med i lagets box play, power play, toppningar. Stor del till att jag sätter han här är hans uppträdande på plan mot medspelare, motståndare, domare.
Har i karriären endast kommit opp i 66 utv min, med den stora kroppen och den tuffa spelstilen, grymt.
Han kanske har lite problem i år i 3:an, men det struntar jag i.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Till alla er äldre jag glömt, sorry. Och till er i det yngre gardet som inte fick plats, bevisa till helgen att jag var fel ute. Dissa eller hissa gärna listan med lite comments

Vi syns i en inomhushall very soon!


Träskmatch

Luleå gick in och gjorde mot SSK, kan stå dom riktigt dyrt. Dubbel typiskt, jaja.

Körde en träningsdag, simning 6.15 imorse med brorsan och Myrman, 800 m körde jag.
Sen 5km jogg innan jobbet, blåste halv storm typ.

Henrik Larsson är grym, varför lägga av när man är såååå bra. Hoppas han fortsätter en sommar till.

Nej nu ska jag slutföra listan. Gött å va ledig imöra!

Big List Del 3

39. Mikael Karlsson D.Y, MSK. 62   97+32, Jäkligt giftig och kvick framåt, suck varför orkar han inte börja igen

38. Sebastian Jonängen, MSK,  102   74+40, Snabb, bra drag skott, kan bli riktigt bra om han lär sig spela enklare

37. Pär Lindgren, Koppom-DIF-Arvika,  169  54+50, Stabil back, har betytt mycket för lagen han spelat i

36. Per "Per i Byn" Johansson, MSK-AM,  114  36+17, Snabb back som var jäkligt bra, lite vek

35. Christer Olsson, DIF,Kusten, 186 117+149, Bra spelsinne, bra center

34. Lars "Salle" Sahlström, DIF-Arvika,113, 0+13 Jäkligt bra i kassen, lite ojämn

33. Anders Lundberg, Arvika,  Jäkligt lovande, Skjuter hårt och träffar nästan alltid kassen

32.Robin Andersson.Arvika,DIF,   88  57+42, Jäkligt lovande inledning i år, borde passa bollen oftare

31.  Christoffer Nilsson, Arvika, 75  62+42,  Riktigt giftifg forward, kan bli riktigt jäkla bra

30. Tomas Andersson, MSK,  219  95+74,  Blick för spelet utöver det vanliga, kan spela överallt, med riktig fys träning garanterat topp 10, that´s it

29. Johan Myrman, Arvika-MSK,  139  95+64, Jäkligt nyttig för laget, löper sönder försvar

28. Victor Åslund, MSK,  104, 73+35 , Snabb som få, bra skott, kan bli riktigt good

27. Patrik Kjemperud, MSK, 155,  48+44, Flyttade ner på backen och blev riktigt bra, nyttig ssom fasen

26. Jonas Ingman, DIF,  59  75+25, Hypergiftig forward, fortsatte han spela??

25.  Tommy"Semper" Nilsson, AM-DIF, 206  0+26, Målvakt som betydde grymt mycket för laget, vinnarskalle

24. Jonas Åkesson, Minneberg-AM-MSK,  132  138+34,  giftig forward, dominerade ett par av storderbyna Minneberg-Arvika om jag minns rätt

23.  Andreas Evensson,DIF,  142 87+49, Forward som alltid producerade när han var hel, oavsett division

22. Henrik Lundberg- DIF-MSK, 188  114+72, Tuffing, bra skott, blivit mer defensiv med årena

21. Mikael Karlsson, Arvika-MSK, 131, 45+71, Grymt snabb alrround spelare, gillar jag skarpt

20. Peter Andersson, AM-DIF-MSK  243, 118+98, Allround, bra fysik, galant, Rätt rurinerad

Imorgon kommer topp 20

Lite träning idag iaf

Blev sent igår, kollade klart på Predikanten, tror den hette så, serien i 2 delar på SVT. Sov ett bra tag sen träningspass på simhallen, var ju typ 18 år sen jag simmade hehe. Alltså som träningsform, kände mig som en gråsten i vattnet. lite motionscykel och styrka oxå. Ska försöka ta mig opp och träna med myrman imorgon, simning 06.15, spännande värre.

Annars ha det inte hänt mycket idag

Sportindex: Knäppa resultat i Hockeyallsvenskan
Elmander och Zlatan ligger bakom det mesta för Toulose resp Inter

Nej nåt mer spännande The list

The Big List Del 2 Plats 49-40

49. Petter Dahlström,Koppom-AM, 131  98+45, Duktig center, kunde blivit riktigt bra om han inte haft IB som b-sport

48. Anders Gustafsson, MSK,  129  59+28, Bra skott,jäkla spelsinne, skadeproblem och långsam,hetlevrad. 166 utv min,
47. Magnus Burman,DIF-AM-MSK,  183  153-98, Var riktigt bra mitten slutet 90, men tappade rätt rejält

46. Jörgen Henrysson, Arvika,  152  59 29, Defensiv spelare, jäkligt nyttig för laget

45. Johan Göthberg, Åmot-Arvika-MSK, 68  60+27, Stor,stark forward, började sent med IB, Hittar målet ofta

44.Björn Manholm,Minneberg, 62  25+12, tvåvägs center, viktig kugge i Minneberg när dom var som bäst, spelade i Div 2 i Linköping senare, klarade sig riktigt bra i 2:an trots träning 1 dag i veckan, säger en del

43. Anders Chytraeus, Arvika, 107  47  25, Slitvarg, ganska målfarlig, jäkligt nyttig

42. Anders Lind, AM-MSK-DIF   211   49  56,Lirare på backen, lite för vek tyvärr, kanske skulle satt han högre??

41. Andreas Bräck, Arvika, 173  97  81, Tuff back, dynamisk duo med Taylor en gång i tiden, 319 utv minuter! Varav kanske hälften tämliga onödiga. Drar ner honom några platser

40. Martin Löfvenholm,Arvika, 57   33+29,  Irrationell forward, bra teknik, skadebenägen, inte hänt mycket framåt i år

Ja då har vi kommit ner en bit på listan iaf

Natt till Fredag så skall vinnaren presenteras, jämnt så ni vet

Tuesday

Inte mycket gjort idag, sovmorgon, ner på stan en tur. Sen lite mat och ladda för jobb, tvättade U stället oxå.

Kollade på Argument till maten, repris från igår. Det diskuterades flyktingpolitik, kommer rätt mycket flyktingar till Sverige för tillfället, i Södertälje kommun har man tagit i mot 1200 senaste 11 månaderna! I en kommun med 80000 invånare, Sverige tar in mer flyktingar än Kanada-USA tillsammans på ett år, är det rimligt?? Är det bra för flyktingarna som kommer hit?? Knappast är min mening. Känns som dom styrande får ta tag i denna biten, på vissa ställen bor det 20 st per lägenhet, är det humant?? Sjukt enligt mig, upplagt för problem.

Helt okay resultat i Elitserien ikväll, Årets ? i Elitserien, Per Svartvadet, Modo, vad har hänt?? 2 mål på 25 matcher och -4 i plus/minus stat. Sjukt dåligt för en sån kille.

Har knappt kommit över förlusten mot Grums för A laget. Inget prat på plan, markeringsmissar, mesigt på returer framför egen kasse, sällan först i eget sarg hörn. Surt å va spellediga till helgen och inte få revanschera sig.

Nej nu ska ja jobba med The Big List

CYA

Bästa lirarna del 1

Här kommer den, The Big List. Efter lite funderingar landade jag på 65 spelare, är ju jäkligt svårt att jämföra målisar, poängkungar,backar,defensivspelare med varandra. Jag har försökt att lägga betydelse i hur mycket spelaren betyder/betydde för laget. Jag missar säkert nån bra, vore ju mårkligt annars men men.

Plats 65-50

65. Roger Nilsson MSK. 214 Matcher 9 mål 24 Ass. Ä ju rätt svårt att placera in sig själv, hade väl några rätt bra säsonger i mål 96-97.

64.Pär Knutsson, Kusten. 87   79+22. Hård jobbande forward, hittar ofta målet

63. Mattias Press, Minneberg m.fl  110  41+17. Kunde legat högre på listan om han satsat mer

62. Fredrik Nilsson. Kusten   141  70+64. Bra blick men har svårt att släppa bollen stundtals.

61. Morgan Carlsson, GIK  204  117+70. Ledargestalt i GIK genom åren, bra blick för spelet

60.Tobias Henrysson, Arvika, 16 åring, inlett med 5 mål i 3:an i år. Kan bli riktigt bra.

59. Johan Andersson, Koppom-DIF U, 210  190+83, giftig i offensiven, spelat på låg nivå på slutet

58.Mikael Karlsson D.Ä MSK-GIK, 160  68+25, Back med hög lägsta nivå, bra fysik

57. Christoffer Axelsson. Arvika-GS. Duktig forward, ordinarie i Värmlandslaget

56. Freddie Skovlund,Arvika, 99  42+27, Ettrig forward, nyttig lagspelare, har tagit time out för tillfället

55. Melvin Gerra, Koppom-Arvika, 213  86+18, Ettrig forward, bra fysik

54. Patrik Lidh, DIF, 126  31+44, Back som betytt mycket för DIF genom åren

53. Patrik Olsson. GIK-Arvika, 136  57+48, Snabb back med bra fysik

52. Fredrik Rosenqvist, MSK, 117, 0+21, Målis med bra reflexer, läser spelet bra

51. Henrik Rask, Arvika-DIF, 172  34+28, Defensiv spelare som jobbar hårt för laget, började som goalie väl??

50. Robert Rosenqvist, MSK, Väldigt lik bror sin i spelstil, spelat SM med Värmlandslaget ett par gånger

Nära men 0 points

För Lule mot FBK idag, 1:a perioden var en enda lång kanonad mot Gusten Törnkvist men bara underläge med 0-1. I 2:a kom Lule ut som ett nytt lag, tryckte tillbaka FBK och skapade chans på chans, tyvärr kom FBK tillbaka efter en time out efter halva matchen. 1-2 underläge inför sista som tyvärr blev mållös. Mikko Pukka prickade insidan stolpen oppe vid krysset med 2 minuter kvar,surt värre. Bara att ladda inför SSK hemma på Torsdag.

Sov länge imorse sen lite städning och tvätt. Hade faster Elsie med sambo här på kaffe innan hockeyn.

Nu ska jag skriva ihop en matchrapport till Lules hemsida, brukar ta sin tid. Men först ska jag påbörja min Lista över bästa herrspelarna genom tiderna

Tog fram ljusstakarna och julstjärna idag oxå, jäklar vad jag ligger bra med hehe.

Såg 2 filmer igår kväll oxå, Pyramiden-Wallanderfilm och Ett öga rött. Klart godkända båda.

Hörs tomorrow

Jäkla skitmatch

Stryk med herrlaget med 9-6 mot Grums, kom in helt fel i matchen, hämtade upp till 6-6 efter underläge 2-6 med 11 min kvar men bytet efter går vi bort oss igen, surt. Många kan mer, kul att se Calle igen, 2 snygga frislagsmål.

Vet inte vad som hände med gårdagskvällens inlägg, typ halva kom inte med. Stryk mot United 3-1 efter att vi hade 1-1  med 30 sek kvar men vi var tvungna att vinna så vi chansade framåt. Riktigt nära vi gjorde 2-1 med 2 min kvar efter en trippelchans. Vi gjorde en kanonmatch mot United.

Sverige,Grekland.Ryssland,Spanien. Blev ganska hyfsad grupp men det blir tufft ändå, Hiddink misslyckas ju aldrig att gå vidare, så Ryssland blir säkert tuffa till sommaren. Sverige måååååste slå Grekerna i öppningsmatchen, that´s it. Italien,Holland,Frankrike,Rumänien. Där kan vi snacka tuff grupp.

Loeb tog hem Rally VM, han är nog den störste föraren genom tiderna, behärskar alla underlag.

Ska bli riktigt kul att åka och se Lule imöra

Vi hörs Tjejer och grabbs

rätt så sleten

Dagens idrott gick ju lite sådär, vi börjar med U matchen, 5-5 borta mot Grums i en riktigt bra div 5 match, ett högt tempo och mycket målchanser, sj stod jag i kassen idag, är riktigt nöjd med insatsen trots att jag bjöd på ett mål när jag ändra mig på ett utkast och det blev helt fel. Vi var i ledningen stora delar av matchen men Grums vann skottena med 36-20 och det kunde slutat hur som helst. Grums kom med 17st spelare varav några av dom bästa från A. Sen match mot Klässbol i Brönske night Klässbol satte sin bonus str och vi behövde X för att fixa en åttondels plats. Jag satte kvitteringen efter 5 min lr nåt och vi hade rätt bra koll, vi hade några kanonläge däribland jag själv som brände ett friläge, fan va surt. Med 3 min kvar får Klässbol straff

Sicket väder

Spöregn och mörker, riktigt dystert . 1 Dec idag, jäklar vad veckorna sticker iväg.

Ha tryckt i mig en rejäl frukost och gårdagens på spåret rullar på videon.

Full fart idag, 11.30 samling för avfärd till Grums och innebandy match med u laget, efter matchen får det bli något gatukök och sen till Sporthallen för fotboll, möter Klässbol kl 17 och Carlstad united A kl 18.30. Kan bli halv tufft mot United hehe, dom hade rätt bra lag igår och dom har säkert ännu bättre idag.

Sportindex: Avslutningen Rally VM. Loeb har drömläge, behöver vara bland 5 bästa. Fixar han om inte motorn säckar ihop eller om det springer ut typ en ko.
Såg 10 min på Leksand-Malmö igår, inget försvarsspel där inte, jösse va straffade dom skulle bli i eliten, Belfour såg väl rätt osmidig ut kan man säga.
Skid och skidskytte och alpint igång för fullt, tyvärr hinner inte titta något under helgen, annars gillar jag vintersport på tv skarpt.Chabada hänger 2 kassar idag, i promise

Vi hörs ikväll nån gång, ha en skön Lördag


RSS 2.0